среда, 15 апреля 2009 г.

В Україні відбулася перша олімпіада з робототехніки

В Україні вперше відбулася Національна Олімпіада з робототехніки. У ній взяли участь діти віком від восьми до шістнадцяти років з усієї країни.

Українці поїдуть на світову Олімпіаду з роботехніки в КореїЗмагання 35 команд з Києва, Одеси, Харкова, Сімферополя були розподілені на дві ліги: молодша і середня. З допомогою справжніх роботів LEGO Mindstorms учасникам треба було вирішувати складні завдання, будувати робоконструкції, наділяючи їх штучним інтелектом, повідомила ПРОЛЕГО, компанія-партнер LEGO Education в Україні.

Перед початком олімпіади командам представили конкретні завдання: певна траєкторія руху робота та умови її проходження. Крім того, учасники середньої ліги повинні були ще збивати роботом мішені. На першому етапі змагань діти збирали, програмувати і тестували роботів на спеціальному "ринзі". Другим етапом були власне роботоперегони: кожна команда мала дві спроби проходження ігрового поля.

"Учасники дуже переживали за свої творіння: роботи часто натрапляли на перешкоди, збивалися з траєкторії, падали зі столу. Діти відразу кидалися рятувати техніку. <...> Конкуренція була дуже велика, адже юні інженери боролися за головний приз - можливість представляти Україну на Світовий Олімпіаді з роботехніки в Кореї ", - розповідають організатори.

У світі подібні олімпіади відбуваються вже 10 років. Тільки цього року в список країн-учасників потрапила Україна. В Кореї її буде представляти команда-переможець середньої ліги Національної Олімпіади під назвою Архангели. Переможцем молодшої ліги стала команда Віonicle. Також, всі діти, які отримали призові місця, отримали конструктори LEGO.

Нагадаємо, що 8 квітня в Києві відбувся фінал національного етапу Imagine Cup 2009 - міжнародного конкурсу ІТ-проектів, який корпорація Microsoft організовує для студентів та старшокласників у всьому світі.

news.bigmir.net
за матеріалами видання Телекритика

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Тест на усталость

Тест на усталость
Эти иллюзии изобрел японский психиатр Акиоши Китаока. Врач утверждает, что иллюзии фактически неподвижны для спокойного, уравновешенного, отдохнувшего человека. Если иллюзии активно движутся - вам нужен отдых. Ну, а если иллюзии движутся очень быстро - вам нужно обратиться в больницу.